هوش مصنوعی چیست
۲۱اسفند

هوش مصنوعی چیست؟ همه چیز درباره AI

Written by in تکنولوژی

هوش مصنوعی یا Artificial Intelligence از پرکاربرد‌ترین اصطلاحات در حوزه تکنولوژی نوین است. فرایند استفاده از این فناوری منجر به ساخت ماشین‌های هوشمند به مانند: عمل و واکنش انسان شده است. امروزه رد پای Artificial Intelligence یا AI در تمام بخش‌های زندگی و کار بشریت نمایان بوده و احتمالا در طی چند سال آینده بخش وسیعی از زندگی انسان‌ها را در بر بگیرد. آینده زندگی انسان در دستان ربات‌های هوشمند خواهد بود و در این اتفاقات غیرقابل پیش بینی موجب ترس بسیاری از اشخاص شده است.

ماشین‌های هوشمند تولید شده براساس فناوری AI دارای قدرت تصمیم‌گیری هستند و به مرور در برخی از امور جایگزین مناسبی برای انسان‌ها خواهند بود. اما سرنوشت و وضعیت زندگی بشریت در وسعت کوچک و بزرگ به چه میزان مورد تغییر قرار خواهد گرفت؟ طی این مقاله به بیان مطالبی در رابطه با هوش مصنوعی و کاربرد‌های Artificial Intelligence پرداخته خواهد شد. در صورت علاقه‌‌مندی موضوع فناوری AI در ادامه این مطلب با گروه مهندسی لناوا همراه باشید.

آشنایی با پیشینه هوش مصنوعی

بدون تردید پیشینه و تاریخچه Artificial Intelligence با ایده خلق موجودات هوشمند گره خورده است. انسان از زمان اساطیر به دنبال خلق موجوداتی بود که به شکل کامل تحت فرمان و سلطه او باشند. به طور حتم ساخت چنین موجوداتی ساده نیست و البته بشر هنوز موفق به خلق این موجودات نشده است. این نوع تصورات و ایده‌ها را باید در حد همان خیال‌پردازی‌ فیلم‌های علمی و تخیلی معرفی کرد. با این وجود اولین تلاش بشر جهت عملی کردن این ایده، تقریبا به حدود قرن ۱۷ میلادی برگشته و سال‌ها محققان در این زمینه تلاش بسیار کردند.

در سال ۱۹۳۰ میلادی ۳ دانشمند به نام‌های آلونسو چرچ، کورت گودل و آلن تورینگ پایه این نظریه علم کامپیوتر را بنا نهادند. پدر علم هوش ‌مصنوعی جهان یا آلن تورینگ، اولین دستگاه یا ماشین رمز‌شکن را در جریان جنگ جهانی دوم خلق کرد.

همچنین او برای سنجش و ارزیابی چنین ماشین‌های هوشمندی، آزمونی را خلق کرد تا ماشین‌های را که در این آزمون موفق شدند؛ هوشمند نام‌گذاری کند. خلق ماشین رمزشکن تورینگ مسیر بدون پایان را در مقابل چشمان بشر قرار داد. محققان و دانشمندان سال‌های زیادی تلاش کردند تا پاسخی برای اصلی‌ترین پرسش این دانش یعنی «چگونه ماشین می‌تواند مانند: انسان بفهمد و عمل کند؟» بیابند.

تعریف ساده از هوش مصنوعی

هوش مصنوعی شاخه‌ای از دنیا کامپیوتر بوده و هدف اصلی این رشته، ساخت ماشین‌های هوشمند است. ماشین‌های هوشمند تولید شده براساس این فناوری، باید توانایی انجام کار‌های که نیاز به هوش بشر را دارد؛ داشته باشند. در تعریف ساده‌تر از Artificial Intelligence، بیان شده است که این فناوری، شبیه‌سازی هوش انسان برای کامپیوتر خواهد بود. برنامه‌نویسی و سیستم ماشین‌های ساخته شده بر پایه تکنولوژی نوین به  گونه‌ای طراحی شده است تا دقیقا مانند: انسان عمل کرده و همچنین در برابر وقایع، واکنش‌های شبیه به بشر داشته باشد.

بر اساس این تعریف از Artificial Intelligence همه ماشین‌های که مانند: انسان عمل کنند را در برخواهد گرفت. منطق و پایه این فناوری، مطابق هوش انسان و چگونگی استفاده از آن تعریف شده است تا ماشین تولید شده بر اساس این تکنولوژی به ‌راحتی امکان انجام وظایف را داشته باشد. محققان AI هدف این شاخه از کامپیوتر را بر ۳ اصل بنیان نهاده‌ و اصول، شامل موارد زیر هستند:

  1. درک
  2. یادگیری
  3. استدلال

مثال‌هایی از هوش مصنوعی برای درک بهتر

بدون تردید ساده‌ترین مثال جهت دریافت درک بهتر و واضح‌تر از هوش مصنوعی، رانندگی است. در صورتی که شخصی قصد رانندگی کردن با ماشین را داشته باشد، ابتدا باید در رابطه با ماشین همه چیز مانند: مسائل فنی یا علائم رانندگی را بداند. چنین شخصی با اطلاع از کاربرد پدال یا دنده و زمان استفاده از آن‌ها، می‌تواند بدون دردسر خاصی به رانندگی بپردازد. همچنین آشنایی با علائم رانندگی مانند: تابلو ایست، چراغ راهنمایی و رانندگی در کنار ورود ممنوع منجر به درک بهتر چنین مفاهیمی و ترسیم آن‌ها در ذهن او خواهد شد.

بنابراین شخص هنگام انجام فرایند رانندگی بر پایه آموخته‌های خود، تصمیم گرفته و همچنین عمل خواهد کرد. فرایند AI نیز کاملا شبیه به یادگیری رانندگی است و هوش مصنوعی ابتدا به کمک داده‌ها با مفاهیم پایه آشنا خواهد شد. سپس با توجه به داده‌ها، مدل‌های مختلفی را که به آموزش داده شده است را آموخته و بعد بر اساس آن مدل‌ها تصمیم خواهد گرفت. از دیگر مثال‌های ساده جهت آشنایی بهتر و درک بیشتر از Artificial Intelligence  می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تلفن‌های هوشمند جهت بهینه سازی مصرف باطری و تنظیمات عکس برداری و …
  • سرویس‌های پخش موسیقی جهت درک ذائقه موسیقی
  • تبلیغات آنلاین جهت درک علاقمندی کاربر
  • بازی‌های کامپیوتری جهت تعیین سطح سختی و آسانی و …

زیر مجموعه‌های هوش مصنوعی

فناوری Artificial Intelligence قادر به طراحی سیستم‌های با نمایش شخصیت و شاخصه‌های رفتاری بوده و بخش بزرگی از این فناوری وابسته به علوم کامپیوتر است. همچنین خود AI نیز دارای زیر مجموعه‌های متعددی است و بر اساس تمرکز خالقین هوش مصنوعی روی هر کدام از مولفه‌ها شاهد ایجاد الگوریتم های هوش مصنوعی  متفاوتی خواهیم بود. جهت آشنایی و ارزیابی بیشتر چند مورد از انواع فناوری AI در ادامه مقاله با گروه مهندسی لناوا همراه باشید.

یادگیری عمیق و یادگیری ماشین

Machine Learning یا یادگیری ماشین بخش ابتدایی و بسیار مهم در فرآیند آموزش هوش مصنوعی بوده و ماشین‌های کامپیوتری به ‌واسطه استفاده از یادگیری ماشین می توانند داده‌ها را تحلیل کنند.

یادگیری انسان منوط به آموزش و کسب تجربیات مختلف است. یادگیری عمیق ماشین نیز مشابه انسان می‌باشد و هوش مصنوعی با تکرار شرایط مختلف، نتایج به دست آمده را ذخیره و با عدم تکرار مجدد اشتباهات به انجام دقیق و سریع فعالیت نزدیک خواهد شد. Artificial Intelligence با کپی از هوش انسانی، الگوریتم‌های یادگیری خود را گسترش داده و پس از گذشت مدت زمان کمی قادر به انجام فعالیت مشابه انسان خواهد شد. در بسیاری از موارد سرعت و دقت اجرای عملیات توسط ماشین بسیار بالاتر از عامل انسانی است.

شبکه عصبی

مغز انسان با استفاده از نورون و رشته‌‌های عصبی سعی در درک بهتر محیط پیرامونی فرد می‌باشد و با بهره‌گیری از حواس بینایی، لامسه و بویایی سعی در  کنترل بهتر وضعیت دارد. به طور مثال انسان در دوران کودکی بسیاری از حوادث مثل سوختن در اثر لمس شی داغ یا نوشیدن چایی گرم به قدرت آسیب گرما برای بدن پی برده و در ادامه زندگی از این دانش خود استفاده خواهد کرد.

محققات با ایجاد راهی امکان استفاده از چنین شیوه‌ای برای فناوری AI  قدرت تجربه و سپس تحلیل تجربه کسب شده را ایجاد نموده و بدین ترتیب شاهد افزایش بهره‌وری سیستم رایانه‌ای در یادگیری خواهید بود.

پردازش زبان طبیعی

در سال‌های قبل جهت برقراری ارتباط با رایانه‌ها باید به زبان برنامه نویسی خاصی تسلط پیدا کرده و سپس با تمرین و تکرار سعی در خلق اثری در راستای رفع نیاز خاص کنید. اما امروزه با وجود چت بات‌ها شاهد دریافت سخن و خواسته‌های انسان به زبان صحبت روزانه و سپس تبدیل آن به زبان قابل فهم برای ماشین‌ها هستیم. ChatGPT در حال حاضر جدید‌ترین و پیشرفته‌ترین زیر مجموعه Artificial Intelligence پردازش زبان طبیعی بوده و عملکرد آن به گونه‌ای است که برای هر پرسشی، پاسخی ارائه خواهد داد.

خالقین این بخش از AI را به گونه‌ای طراحی کرده‌اند تا تمام مسائل و مباحث پیچیده تخصصی مانند: ریاضی و فیزیک را حل کند. با ورود به سال ۲۰۲۳ میلادی تعداد سایت‌های ارائه دهنده خدمات آنلاین Artificial Intelligence به شدت افزایش یافته و کاربران تنها با نوشتن چند کلمه خاص مثل: باران، رود، صدای پرنده و غمگین امکان دانلود موسیقی غمگین تولید شده با صدای پرندگان، باران و حرکت رودهای خروشان خواهند بود.

هوش مصنوعی دیگری با دریافت چنین کلمات یکسانی قادر به ارائه آثار بصری مثل: تابلو نقاشی یا ویدیو با مضمون مشابه خواهد بود. با تکامل هوش مصنوعی امکان دریافت خدمات ویژه با ارائه اطلاعات به زبان ساده گفتاری یا نوشتاری ایجاد شده و این از قدرت درک و تحلیل AI در رفع نیاز درخواست کاربر است.

مهندسی دانش (knowledge engineering)

مهندسی دانش Artificial Intelligence با ایجاد قانون‌ها و اعمال آن‌ها رو اطلاعات، به دنبال آن است که فرایند تفکر انسان را شبیه‌سازی کند. در این بخش از زیر مجموعه AI، یک کتابخانه بزرگ از راهکار‌های حل مسئله‌ای ایجاد خواهد شد تا ماشین هنگام برخورد با آن مسئله راه‌حل مناسب و بهتر را انتخاب کند. مهندسی دانش، فقط برای یک حوزه خاص برنامه‌ریزی مثل تحلیل داده‌های آماری انبار و مشخص شدن میزان استفاده از نوع خاصی از موجودی تجهیزات انبار به کار گرفته خواهد شد.

سیستم های خبره در هوش مصنوعی

Experts Systems یا سیستم خبره نرم‌افزاری متکی به هوش مصنوعی خواهد بود که توانایی و قدرت تصمیم‌گیری انسان را یاد گرفته و سپس با توجه به آن عمل خواهد کرد. پژوهشگران هنگام طراحی این زیر مجموعه AI نیاز‌مند به استفاده از برنامه‌نویسی‌های مرسوم جهت حل مسائل پیچیده نیستند.

آن‌ها در فرایند برنامه‌نویسی سیستم خبره از منطق if-then بهره خواهند برد. از اصلی‌ترین کاربرد‌های سیستم خبره می‌توان به درمان و شناسایی عفونت‌های ویروسی یا بانکی و تحلیل وام در کنار ارزیابی سرمایه‌گذاری اشاره کرد.

رباتیک

رباتیک قابل لمس‌ترین زیر مجموعه از فناوری AI محسوب شده و  دو بخش طراحی و ساخت انواع ربات با کاربرد از پیش تعیین شده در این دسته از Artificial Intelligence قرار دارد. البته در فرایند خلق این رشته حتما از راهکار‌های علمی و مهندسی جهت طراحی، تولید و همچنین بهره‌برداری استفاده خواهد شد تا هدف اصلی ایجاد ربات‌ یا ماشین‌ها که کمک به انسان‌ها جهت انجام امور خسته کننده است، تحقق پیدا کند.

بیشترین سهم استفاده از ربات‌ها در بخش صنعتی بوده و توانایی فعالیت ۲۴ ساعته، دقت بالا و افزایش راندمان کاری موجب افزایش این به کارگیری شده است.

تفاوت هوش مصنوعی و برنامه نویسی

Artificial Intelligence با هدف شبیه‌سازی از تفکر بشر خلق شده و البته جهت رسیدن به این فرایند، نیاز‌مند داده‌ها یا اطلاعات بسیاری هستند. در حالی که برنامه نویسی، زبان کامپیوتری بوده و رایانه امکان درک آسان و بدون چالش آن را دارد. دستور‌العمل‌های بیان شده در برنامه نویسی به رایانه خواهند گفت که چه کاری را انجام دهد.

اما هوش مصنوعی یک اصلاح با طیف وسیعی از زیر مجموعه‌ها و در برگیرنده تخصص‌های بسیاری است. محققان در رابطه با برنامه‌نویسی بیان خواهند کرد که در برابر ورودی مشخص، باید منتظر خروجی مشخصی بود.

در حالی که سیستم AI به گونه‌ای طراحی شده است که با میزان بسیار زیادی از ورودی‌های گوناگون مواجه شده و امکان بررسی تمام زوایا این ورودی‌ها غیر ممکن خواهد بود. اکنون ماشین براساس تجربه خود، خروجی را ارائه خواهد داد. سیستم  Artificial Intelligenceمطابق با تجربه های قبلی خود در خصوص ورودی‌های جدید تصمیم‌گیری کرده و البته مسئولیت انجام این فرایند با زیر مجموعه یادگیری ماشین خواهد بود.

کاربرد‌های هوش مصنوعی در زندگی و صنعت

امروزه هوش مصنوعی و زیر مجموعه‌های آن، کاربرد‌های بسیاری در زندگی روزه‌مره انسان داشته و البته این فناوری، زیر‌ساخت‌های اساسی زندگی بشر را تحت تاثیر خود قرار داده است. بدون شک با توجه به این میزان کاربرد در زندگی حال حاضر انسان، باید تاثیر فناوری AI در آینده را چشمگیر‌تر دانست. اهمیت استفاده از سیستم Artificial Intelligence با توجه به پیچیده‌تر شدن دانش و فرایند تصمیم‌گیری بیشتر شده و همچنین فناوری هوش مصنوعی در ارائه خدمات‌رسانی مقرون ‌به صرفه‌تر و بهتر به انسان‌ها نقش تعیین‌کننده‌ای دارد.

شاید ساده‌ترین مثال جهت درک بهتر اهمیت این فناوری در زندگی بشر تجارت است که تجار با استفاده از تکنولوژی متکی به هوش رایانه‌ای اقدام به ایجاد آزمون‌های مختلف و سپس تصمیم‌گیری کرده و با توجه به تاثیرات مثبت آن در کسب و کار خود پیشرفت‌ قابل ملاحظه‌ای نیز خواهند داشت. از دیگر کاربرد‌های Artificial Intelligence می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •       علم پزشکی
  •       بازاریابی
  •       صنایع تولیدی
  •       علم اقتصاد
  •       اتوماسیون

سطوح مختلف هوش مصنوعی

سطوح در نظر گرفته برای سیستم  Artificial Intelligence مطابق با شرایطی که از دنیا بیرون درک کرده و به ۳ بخش زیر تقسیم شده و هر کدام از آن‌ها دارای ویژگی‌های مشخص خود هستند.

محدود

براساس تاریخچه و پیشینه AI زود‌تر از دیگر سطوح به وجود آمده و نمونه‌های بسیار زیادی از آن در زندگی بشر را می‌توان نام برد. عملکرد این سطح از AI به گونه‌ای طراحی شده است که در انجام یک ویژه خاص  عملکرد مناسب‌تری به نسبت انسان  داشته باشد. سیستم خودپرداز بانک‌ها یا تشخیص چهره، نمونه‌های ساده از هوش محدود مصنوعی در محیط پیرامون زندگی شما هستند.

عمومی

ماشین تولید شده مطابق با هوش عمومی مصنوعی، قادر به درک دنیا اطراف خود دقیقا به مانند انسان بوده و همچنین از ظرفیت یا گنجایش مشابه ای بشر جهت انجام فعالیت‌ها بهره‌مند است. البته این سطح از Artificial Intelligence در دنیا امروز جای ندارد؛ اما رد پای آن را می‌توان در فیلم‌ها یا داستان‌های علمی و تخیلی به خوبی مشاهده کرد.

سوپر هوش مصنوعی

به طور حتم فناوری سوپر هوش مصنوعی، فراتر از سطح درک و هوش بشر بوده و البته تا به امروزه دسترسی به این سطح ازAI  امکان‌پذیر نبوده است. به عبارتی دیگر محققان هنوز برای رسیدن این سطح ازArtificial Intelligence، هیچ آینده متصور نبوده و تحقق رسیدن به این سطح از AI در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

انواع هوش مصنوعی به زبان ساده

قدرت تحول AI در طول چند سال گذشته، بسیار بوده و این فناوری با زیر مجموعه‌های متعدد خود تغییرات مثبت زیادی در زندگی بشر به وجود آورده است. هوش مصنوعی در زبان ساده در حالت‌های ماشین انفعالی، حافظه محدود و خودآگاهی تقسیم شده است.

ماشین‌های انفعالی

بدون تردید ماشین‌های انفعالی را باید قدیمی‌ترین شکل سیستم AI معرفی کرده و عملکرد این ماشین‌ها در فرایند تقلید از ذهن بشر و واکنش آن در برابر انواع محرک‌ها خلاصه شده است. ماشین‌های انفعالی از قابلیت حافظه بی بهره بوده و در نتیجه امکان استفاده از تجارب قبلی جهت حل مسائل را ندارند.

حافظه محدود

امروزه تقریبا در تمام سیستم‌های Artificial Intelligence، از این نوع AI استفاده خواهد شد تا با توجه به وجود امکان ذخیره داده‌های آموزشی با حجم بسیار، بتواند برای حل مشکل به یک مدل جامع برسد. به طور مثال چت بات‌ها، دستیاران صوتی تلفن‌های هوشمند و خودروهای نسل جدید با توجه به دستور صوتی خاص قادر به انجام فعالیت خاص هستند. با افزایش سطح آموزش‌ها میزان و دقت عملکرد دستگاه متکی بر هوش مصنوعی افزایش خواهد یافت.

خودآگاهی

این نوع از Artificial Intelligence، در حد فرضیه بوده و البته محققان با استفاده از این نوع، می‌خواهند که گونه تکامل یافته از ماشین را تولید کرده و عملکردی دقیقا شبیه به مغز انسان داشته باشد تا آن ماشین، به مرحله خودآگاهی برسد. البته محققان به این نکته واقف هستند که سال‌ها یا قرن‌ها برای رسیدن به این نوع از Artificial Intelligence فاصله دارند. بسیاری از انسان‌ها و نهادهای رسمی به دلایل مختلف با ایجاد چنین سطحی از هوش مصنوعی موافق نبوده و به دلیل به خطر افتادن سلطه انسان در راس هرم قدرت، مخالفت خود را اعلام داشته‌اند.

هوش مصنوعی چگونه آموزش می‌پذیرد؟

Artificial Intelligence نیز به مانند کودکی نو پا جهت یادگیری فرآیند انجام فعالیت نیاز به آموزش‌های خاص داشته و در این بین سبک‌های تربیتی و آموزش AI دارای تنوع است.

یادگیری با نظارت

یادگیری با نظارت سبکی رایج در آموزش ماشین بوده و در کل فرایند یادگیری، معلم جهت نظارت بر روند آموزش حاضر است. در روش داده‌های آموزشی شامل ورودی‌های هستند که با خروجی‌های صحیح هماهنگ شده‌اند. به عبارتی دیگر اطلاعات ، دارای برچسب خروجی درست و صحیحی بوده و پس از انجام صحیح فعالیت امکان دریافت پاداش (نتیجه نهایی فعالیت) وجود خواهد داشت.

یادگیری بدون نظارت

در این روش یادگیری AI نیازی به حضور ناظر جهت نظارت بر مسیر آموزش نبوده و خود ماشین به تنهایی برای کشف اطلاعات یا الگوی که در داده وجود دارد؛ تلاش و فعالیت خواهد کرد. به عبارت ساده‌تر، داده‌ها بدون هرگونه برچسبی به ماشین ارائه شده و این فناوری باید راهی جهت انجام صحیح فعالیت پیدا کرده و آن را به اتمام برساند.

یادگیری ترکیبی

امروزه بیشتر ماشین‌های ساخته شده مطابق با AI، از آموزش ترکیبی بهره می‌برند. AI در یک فضا محدود و کنترل شده، به دنبال انجام وظایف ویژه براساس داده‌های خواهد بود که برای آن تعریف شده است. توجه به وجود الگوریتم‌های متفاوت در Artificial Intelligence نقطه ضعف یکی از آن‌ها منجر به ایجاد ضعف در نقاط دیگر خواهد شد. مغز انسان در پردازش اطلاعات و AI در تشخیص الگو‌ها پیچیده، بهتر عمل خواهند کرد. اکنون با ترکیب این دو با هم در فرم هوش مصنوعی، مطمئنا کار‌ها با سرعت بیشتری انجام خواهند شد. تعیین محدوده خاص جهت انجام فعالیت سبب تعیین چارچوب کلی شده و AI با تکمیل فرآیند، قادر به ارائه روش مورد تایید انسان خواهد بود.

ری اینفورسمنت لرنینگ (یادگیری تقویتی)

انسان با استفاده از حواس چندگانه خود در لحظات مختلف زندگی در حال آموزش و کسب تجارب خاصی است. به طور مثال آتش در فاصله مناسب به گرم شدن شخص منجرب خواهد شد؛ اما با نزدیکی بیش از به عامل آتش‌زا سبب سوختگی او خواهد شد. تجربه رعایت حد فاصله مناسب با هر نوع آتش در ذهن انسان نهادینه شده و در دفعات بعدی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. ماشین خلق شده با AI با به کارگیری تکنیک یادگیری تقویتی با آزمون و خطا در هنگام تعامل با محیط قادر به افزایش سطح آموزش خود خواهد بود. فرایند Reinforcement learning  با دریافت تحلیل بازخوردهای مثبت و منفی و بروزرسانی الگوریتم اجرایی خود به دنبال ارائه بهترین عملکرد هوش مصنوعی است.

کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت

Artificial Intelligence قصد ایجاد تغییرات گسترده و تحولات چشمگیری در آینده صنایع مختلف را بر عهده دارد. محققان با تلاش‌های خود و گذشت زمان، همه چیز را برای کامل‌تر شدن آن فراهم خواهند کرد تا تمام صنایع، از آن جهت رسیدن به موفقیت و پیشرفت بهره ببرند. نیروی انسانی دارای محدودیت زمان انجام فعالیت، هزینه‌های بیمه و حقوق در کنار عدم اجرای فعالیت با دقت بالا است. اما تجیزات متکی بر هوش مصنوعی قادر به اجرای شبانه روزی پروسه‌های صنعتی بوده و روزانه میزان به کارگیری هر کدام از تجهیزات رو به افزایش است.

سرچ انجین‌ها

به طور حتم صنایع با استفاده از AI، مسیر را برای پیشرفت خود مهیا کرده و البته Artificial Intelligence به شکل مستقیم یا غیر مستقیم روی آن‌ها، تاثیر خواهند گذاشت. کاربران هنگام سرچ کالای خاص در موتور‌های جستجو‌گر، خیلی زود به داده مورد نظر دست پیدا خواهند کرد. گوگل پیشتاز موتورهای جستجوگر بوده و با بروزرسانی‌های متوالی سعی در رفع نیاز بهتر کاربران است. افزایش میزان پیشنهادات بر اساس عبارت جستجو شده مورد توجه بسیاری از اشخاص بوده و نمایش نزدیک‌ترین جایگاه سوخت، رستوران، مطب پزشک و بسیاری از امکان دیگر روی نقشه از اهمیت تحلیل داده‌های عبارت هدف کاربر به دست آمده است.

ریکامندیشن سیستم‌ها

امروزه فضا اینترنت پر از اطلاعاتی مختلفی است که بدون شک این داده‌ها، مشکلات بسیاری را برای کاربران به وجود آورده‌اند. در صورتی که صنایع از ریکامندیشن سیستم‌ها استفاده کنند، فروش محصولات آن‌ها افزایش پیدا کرده و در نتیجه این امر،  باعث کسب درآمد بیشتر برای صنایع خواهد شد. ریکامندر به سیستم پیشنهاد محصول یا دسته‌بندی نمایشی برای کاربران بوده و تیم مدیریت با ارائه اطلاعات در قالبی خاص و مورد علاقه کاربران به راحتی امر رفع نیاز آن‌ها کمک خواهند کرد.

سوشال مدیا‌ها

شبکه اجتماعی در زمره راهکار‌های استفاده از Artificial Intelligence قرار دارد. این فناوری نوین با ارائه محتوا‌های مناسب سعی در بررسی علایق کاربر داشته و پس از مدت زمان کوتاهی با ارائه محتوای متناسب با روحیات و موارد مدنظر کاربران در جذب حداکثری آن‌ها موفق خواهد بود. اکسپلورر اینستاگرام نمونه مناسبی از استفاده AI در سوشال مدیا است.

اشخاص با تکرار like یا پسندیدن پست‌های حوزه خاص شاهد افزایش تعداد پست‌های آن حوزه در بین اکسپلور خواهند بود. حتی بخش دیسکاور شرکت گوگل نیز با بررسی عبارات تحت جستجو هر کاربر، اقدام به ارائه مقالات پیشنهادی مرتبط به افراد نموده است. بررسی علایق، ارائه مطالب مشابه و افزایش استفاده از پلتفرم مورد نظر از کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت رایانه‌ای است.

آیا هوش مصنوعی خطر آفرین است؟

بسیاری از محققان و دانشمندان، به این پرسش پاسخ داده و برخی از آن‌ها اعتقاد دارند که AI، خطری برای انسان‌ها و سبک زندگی آن‌ها ندارد. اما در مقابل اشخاصی مانند ایلان ماسک و استیون هاوکینگ؛ معتقد هستند که پایان بشریت، به دست Artificial Intelligence خواهد بود.

زیرا آن‌ها بر این عقیده پای‌بند هستند که انسان‌ها در طی چند سال آینده، به سوپر هوش مصنوعی دست پیدا خواهند کرد. AI مورد استفاده حال حاضر، از نوع محدود بوده و هنوز به تکامل لازم نرسیده است. بنابراین با گذشت زمان و یافته‌های جدید، انسان می‌تواند به نوع خودآگاهی Artificial Intelligence دست پیدا کند.

بدون تردید با بالغ‌تر شدن و استفاده نادرست AI باید منتظر عواقب وحشتناکی مانند از بین رفتن حریم خصوصی بود. به کارگیری بیش از حد از فناوری متکی بر هوش مصنوعی امکان هرگونه رخدادی را به وجود خواهد آورد اما نباید از اضافه شدن راحتی در اثر ورود تجهیزات هوشمند به زندگی بشریت را نادیده گرفت. افزایش بهره اقتصادی در کسب و کارها، افزایش سطح امنیت، رشد صنایع و بهبود کارکرد پرسنل در سایه هوش مصنوعی رخ داده است. هر کدام از اشخاص باید بر اساس تحلیل و میزان استفاده از این فناوری به این سوال پاسخ دهند. برای پیاده سازی خدمات هوش مصنوعی می توانید از شرکت هوش مصنوعی لناوا کمک بگیرید.