مواد غذایی ارگانیک چیست؟ محصولات ارگانیک به دستهای از مواد غذایی اشاره دارند که در فرآیند تولید آنها از هیچگونه مواد شیمیایی استفاده نشده باشد.
کاغذ صافی چیست؟ کاغذ صافی، به غشای کاغذی نیمه تراوا گفته میشود که به منظور جداسازی ذرات جامد از مایعات یا گازها به کار میرود. این محصول از طریق فیلتراسیون، ذرات موجود در محیط را به خود جذب کرده و مایعات یا گازهای تمیز شده را عبور میدهد.
آسیاب آزمایشگاهی چیست؟ دستگاه آسیاب آزمایشگاهی یکی از تجهیزات اساسی در زمینه آزمایشگاهی است که به منظور تهیه نمونهها و تجزیه و تحلیل مواد مورد استفاده قرار میگیرد. این دستگاه معمولاً برای خرد کردن ذرات ریز و یا همگنسازی مواد مختلف از قبیل مواد مرطوب، خشک، سخت، نرم و انعطافپذیر به کار میرود. با این […]
روش کار با ترازوی آزمایشگاهی بسیار راحت است. امروزه با ظهور ترازوهای دیجیتالی، اندازه گیری وزن مواد در آزمایشگاه بسیار سریع و آسان میباشد.
همزن آزمایشگاهی چیست؟ همزن آزمایشگاهی یا میکسر آزمایشگاهی یکی از تجهیزات اساسی در آزمایشگاههاست که در صنایع مختلف نظیر داروسازی، آزمایشگاه شیمی، رنگسازی و غیره استفاده میشود. این تجهیزات برای مخلوط کردن مایعات، یکنواخت نگهداشتن نمونه مایع در حین آزمایش، گرم کردن یا خنک کردن نمونه، و همچنین برهمکنش بیشتر مواد در آزمایشگاه مورد استفاده […]
آون آزمایشگاهی (فور) چیست؟ آون آزمایشگاهی یا فور، یکی از وسایل حیاتی در آزمایشگاهها است که به کاربران اجازه میدهد وسایل مختلف را با استفاده از حرارت بالا خشک و استریل کنند. این دستگاه در زمینههای متعددی مانند زیستشناسی، داروسازی و در پزشکی قانونی مورد استفاده قرار میگیرد. از این دستگاه برای انجام فرآیندهایی مانند […]
پیپت آزمایشگاهی چیست؟ پیپت، به ابزارهایی گفته میشود که برای جابجایی یا اندازه گیری دقیق مایعات، استفاده میشود. گاهی انتقال مایعات به حدی حائز اهمیت میباشد که باید با دقت بالایی اندازه گیری شوند.
کنترل کیفیت مواد غذایی یکی از فرآیندهای مهم در صنایع غذایی محسوب میشود. در واقع هرگونه مواد غذایی پس از تولید باید توسط کنترل کیفیت بررسی و تایید شده باشد تا بتواند به دست مصرف کننده برسد.
هر آزمایشگاه برای اینکه به نتایج دقیقی دست پیدا کند، به یکسری ابزارها و تجهیزات خاصی نیاز دارد. برخی از این تجهیزات در تمام صنایع قابل استفاده میباشد برخی دیگر مختص صنایع خاصی میباشد. ابزارهایی که در آزمایشگاهها مورد استفاده قرار میگیرد، بسته به نوع کارکردشان از ساده تا پیشرفته وجود دارند. در این مقاله […]
کاربرد ژلاتین در صنایع چیست؟ ژلاتین، یک ماده مهم در صنعت غذایی است که خاصیت ژلسازی دارد و به عنوان یک افزودنی معمول در بسیاری از غذاها (از جمله در تولید دسرها و آبنباتها) مورد استفاده قرار میگیرد.
قبل از شروع کار با مواد غذایی، لازم است اصول بهداشت ایمنی مواد غذایی را به دقت مطالعه نمایید تا از ورود باکتریها و ویروسهای مضر به مواد غذایی خود جلوگیری نمایید. تمامی مواد غذایی، بزرگ یا کوچک، موظف به رعایت قوانین بهداشتی میباشند تا اطمینان حاصل شود که غذاهای ارائه شده ایمن و سالم […]
روش نگهداری مواد غذایی: مواد غذایی به دلیل تنوع گستردهای که دارند، نیازمند رعایت استانداردها و اصول نگهداری مشخصی هستند تا از فساد و خرابی آنها جلوگیری شود. بسته به نوع مواد اولیه، روش تولید، و نوع بستهبندی، شرایط نگهداری متفاوتی برای محصولات موردنیاز است. بهعنوان مثال، محصولات لبنی ارگانیک بدون مواد نگهدارنده باید در […]