فساد مواد غذایی چیست؟ هنگامی که یک ماده غذایی دچار فساد میشود، ممکن است تغییراتی در ویژگیهای ظاهری آن (از جمله تغییر رنگ، بو، طعم و مزه) ایجاد شود. این تغییرات معمولاً ناشی از فعالیت میکروبی مانند باکتریها، قارچها و کپکها، یا ناشی از واکنشهای شیمیایی و فیزیکی میان ترکیبات مختلف ماده غذایی ایجاد میشوند. […]
کاربرد فیبر در صنایع غذایی چیست؟ فیبر، به عنوان یک عنصر مهم در ترکیبات غذایی، نقش بسیار موثری در صنایع غذایی ایفا میکند. این ماده به دلیل ویژگیهای عملکردی و تغذیهای خود، در تولید محصولات غذایی به کار میرود. با افزایش تقاضا از سوی مصرفکنندگان برای مواد غذایی غنی از فیبر، صنایع غذایی نیز به […]
بسته بندی در صنایع غذایی به عنوان یکی از مولفههای حیاتی، نقش بسیار مهمی در موفقیت عرضه محصولات و جذب مشتریان دارد. این عنصر، علاوه بر حفظ کیفیت و اندازه محصول، به عنوان نماینده اصلی برند و ارتباط بین تولیدکننده و مصرفکننده عمل میکند. به طور مثال، بستهبندی مناسب در مواد غذایی مانند محافظت از […]
نشاسته اصلاح شده چیست؟ نشاسته اصلاح شده، به دلیل ویژگیهای منحصر به فرد و خاصیتهای ویژهای که دارد، در صنایع گوناگون از جمله صنایع غذایی، دارویی و… به کار میرود. این نوع نشاسته در تولید انواع محصولات غذایی از جمله آبنبات و پنیر نیز به کار میرود و در تولید داروها و دیگر محصولات صنعتی […]
پلاسمای سرد در صنایع غذایی چه کاربردی دارد؟ پلاسمای سرد روی ترکیبات غذایی مختلف چه اثراتی میگذارد؟
آشنایی کارکنان با نکات ایمنی در آزمایشگاه و نحوه استفاده صحیح از وسایل، امری بسیار حیاتی است. این اقدام به منظور حفظ سلامت کارکنان و جلوگیری از حوادث و آسیبهای جسمی و شیمیایی میباشد.
شاخص TVN چیست؟ TVN، مخفف عبارت Total Volatile Nitrogen و به معنی مجموع نیتروژن فرار میباشد. در واقع به کمک شاخص tvn میتوان فهمید که محصول مورد نظر، کیفیت خوبی دارد یا خیر؟ هرچه این شاخص در محصول بیشتر باشد، یعنی کیفیت محصول پایینتر است. در نتیجه باید با قیمت پایینتری وارد بازار شود. ضمنا […]
مزایای کنترل کیفیت چیست؟ در این مقاله میخواهیم بطور مفصل درخصوص فواید کنترل کیفیت (QC) صحبت کنیم. اما قبل از آن سعی داریم شما را با مفهوم کنترل کیفیت آشنا کنیم.
کنترل کیفیت برای هر نوع مواد غذایی که تولید میشود، امری حیاتی و ضروری میباشد. در واقع هر مواد غذایی که تولید میشود، باید اصول استانداردی را رعایت کند تا از لحاظ کیفیت همیشه بهترین باشد. اگر محصولی بدون کنترل کیفیت وارد بازار شده باشد، مطمئنا در عرصه رقابت با شکست مواجه خواهد شد. در […]
آزمون کنترل کیفی روغن خوراکی: روغنهای خوراکی، یکی از مهمترین موارد مصرفی در هر خانهای میباشد. برای درست کردن هر غذایی که فکرش را بکنید، نیاز به روغن دارید. پس رعایت اصول استاندارد در ساخت این محصول بسیار مهم است.
آزمون کنترل کیفی شیر: شیر، یکی از مفیدترین و پرخاصیتترین لبنیاتها برای سلامتی بدن میباشد. بطورکلی شیری که در مغازههای مختلف تهیه میکنیم، در ۲ حالت بدست مصرف کننده میرسد. در حالت اول، شیر مستقیما از دامداری به دست مصرف کننده میرسد که باید حتما قبل از مصرف آن را بجوشانید تا میکروبها را از […]
عصاره گیری چیست؟ عصاره گیری یا استخراج یک روش شیمیایی است که با آن میتوان ماده موثره یا اصل فعال را از یک نمونه مانند گیاهان دارویی جدا کرد. این روش یکی از عملیات واحد مهندسی شیمی است که در آن از حلالهای مختلف برای جداسازی مایع از جامد یا مایع از مایع استفاده میشود. […]