شاخص tvn چیست
۱۳بهمن

شاخص TVN چیست؟

Written by in لیمز

شاخص TVN چیست؟ TVN، مخفف عبارت Total Volatile Nitrogen و به معنی مجموع نیتروژن فرار می‌باشد. در واقع به کمک شاخص tvn می‌توان فهمید که محصول مورد نظر، کیفیت خوبی دارد یا خیر؟ هرچه این شاخص در محصول بیشتر باشد، یعنی کیفیت محصول پایین‌تر است. در نتیجه باید با قیمت پایین‌تری وارد بازار شود. ضمنا هرچه شاخص tvn بیشتر باشد، احتمال دارد که محصول دچار آلودگی میکروبی شده باشد.

البته شاخص تی‌وی‌ان، صرفا با این چند خط تمام نمی‌شود. در ادامه این مقاله سعی داریم بطورمفصل شما را با این شاخص مهم آشنا کنیم. پس تا انتها همراه ما باشید.

شاخص tvn در پودر گوشت چیست؟

پودر گوشت، یکی از محصولاتی است که برای دام‌ها و طیور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

با کمک شاخص tvn به راحتی می‌توان متوجه شد که پودر گوشت، کیفیت استانداردی دارد یا خیر؟

اگر بخواهیم میزان استانداردی برای آن مشخص کنیم، به ازای هر ۱۰۰ گرم پودر گوشت، شاخص tvn باید حداکثر ۱۳۰ میلی‌گرم باشد.

شاید از خودتان بپرسید که اگر شاخص tvn از حالت استاندارد بیشتر باشد، چه اتفاقی می‌افتد؟

همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد، هرچه مقدار شاخص عدد بالاتری را نشان بدهد، یعنی کیفیت محصول کمتر است. بنابراین قیمت آن هم دچار افت میشود. زیرا هرچه کیفیت پایین‌تر باشد، نشان میدهد که پروتئین کمتری دارد.

همچنین بالا بودن شاخص، این هشدار را می‌دهد که محصول دچار آلودگی میکروبی شده است. بنابراین اگر چنین محصولی را به دام‌تان بدهید، احتمال اینکه حیوان‌تان دچار بیماری شود نیز وجود دارد.

پودر گوشت دامی برای چه حیواناتی ممنوع است؟

شاخص tvn چیست
  • این محصول، به دلیل اینکه می‌تواند بیماری جنون گاوی را انتقال دهد، توصیه می‌شود که برای گاوها استفاده نشود.
  • پودر گوشت، برای پرنده‌هایی که بالغ‌ هستند توصیه می‌شود که تقریبا ۳ تا ۷ درصد استفاده شود.
  • میزان پودر گوشت برای پرندگان گوشتی باید حدود ۸ درصد و برای پرندگان تخم گذار حدود ۱۲ درصد باشد. اما این مقدار برای مرغ‌ها کمی متفاوت است. در مرغ‌های گوشتی میزان استاندارد بین ۵ تا ۱۰ درصد و برای مرغ‌های تخم گذار بین ۱۰ تا ۱۵ درصد میباشد.

مواد تشکیل دهنده پودر گوشت در حالت استاندارد چه قدر است؟

  • حداکثر به میزان ۱۰ درصد از پودر گوشت، باید از چربی تشکیل شده باشد.
  • حداکثر به میزان ۲ درصد باید فسفر داشته باشد.
  • ۸ درصد این محصول باید از کلسیم ساخته شده باشد.
  • حاوی ۱ درصد نمک باشد.
  • به ازای هر ۱۰۰ گرم پودر گوشت، باید میزان ۱۳۰ میلی گرم TVN داشته باشد.
  • حداکثر ۱۰ میلی اکی والان (نوعی واحد اندازه گیری) از پراکسید ساخته شده باشد.
  • اوره و ازت آمونیاک آن باید منفی باشد.
  • حداکثر باید ۲ درصد آن را فیبر یا الیاف تشکیل داده باشد.
  • میزان خاکستر و خاکستر محلول در اسید هم باید حداکثر ۲ درصد باشد.

تشخیص کیفیت پودر گوشت با کمک رنگ چگونه انجام می‌شود؟

در حالت استاندارد، پودری که خریداری می‌کنید باید به رنگ قهوه‌ای روشن باشد. حالا هرچه این رنگ، روشن‌تر شود نشان میدهد که محصول دارای ناخالصی یا استخوان بیشتری است و در نتیجه محصول، کیفیت کمتری دارد. همچنین اگر رنگ محصول تیره‌تر به نظر برسد، یعنی پودر گوشت بیش از اندازه پخته شده و قسمتی از پروتئین خود را از دست داده است. در نتیجه کیفیت محصول کاهش پیدا میکند.

رنگ محصولنشانگر
قهوه ای روشنکیفیت محصول استاندارد است.
هرچه رنگ تیره میشودمحصول زیاد پخته شده و کیفیت کم میشود.
هرچه رنگ روشن تر میشودناخالصی محصول زیاد است و دچار افت کیفیت میشود.