۰۹اردیبهشت

ذخیره سازی اطلاعات (Storage) چیست؟

Written by in تکنولوژی

Storage چیست؟

دستگاه های ذخیره سازی storage نام دارند. با اتصال به سیستم ها، کار ذخیره سازی مطمئن و حجیم اطلاعات را برعهده دارند. با توجه به افزایش حجم داده ها و اطلاعات ذخیره سازی یک جزء کلیدی  محسوب شده است.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی ذخیره سازی، دستگاه های ذخیره ساز اهمیت بالایی در ارتباطات و فناوری اطلاعات ایفا می نمایند.

به همین علت، انتخاب راهکاری مناسب برای ذخیره سازی اطلاعات یک سازمان از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است. اگر شما وضعیت فعلی و نیازهای آتی خود درباره این سیستم ها را به دقت تحلیل کنید، می توانید از پیش آمدن نیاز به یک ارتقای هزینه بر و زمان بر و دردسرهای آن جلوگیری کنید.

چرا ذخیره سازی داده ها مهم است؟

در دنیای دیجیتالی امروز، اطلاعات ارزش نفت را دارد و به عنوان ذخیرۀ نفتی جدید از آن یاد می‌شود. از آنجایی که در سازمان ها و شرکت ها همواره پرسنل در حال تولید داده های جدید هستند، ذخیره سازی اهمیت بالایی دارد . برای کنترل و ذخیرۀ مقدار زیادی از این اطلاعات، مقدار زیادی فضای ذخیره‌سازی نیز مورد نیاز است.

سازمان ها و شرکت ها همواره بدنبال یافتن راهکاری ایمن و آسان برای ذخیره سازی و افزایش نمایی مقادیر داده های خود می باشند.

بایگانی داده ها

بایگانی داده ها یک فرآیند مهم برای شرکت های موفق و بزرگ محسوب می شود. تعیین یک استراتژی برای بایگانی و تصمیم در مورد اینکه اطلاعات باید حتما بایگانی شوند، باید در بیشتر مشاغل با اولویت بالا در نظر گرفته شود تا از، از دست دادن داده هایی با قیمت بالا و گران تر که بازآفرینی بالایی در بایگانی دارند، جلوگیری شود.

علاوه بر دسترسی آسان به اطلاعات گرانبها و کاهش قیمت داده ها، بایگانی کردن برای اجرای یک نسخه پشتیبان از اطلاعات خود و عملکرد بهتر حافظه اولیه بسیار مهم خواهد بود.

راهکارهای سیستم های ذخیره سازی اطلاعات:

به طور کلی به ۵ شیوه مختلف زیر می توان اطلاعات را در یک شبکه ذخیره سازی کرد:

  1. (Direct Attached storage (DAS سیستم های ذخیره سازی اطلاعات مستقیم
  2. (Network Attached Storage (NAS سیستم های ذخیره سازی اطلاعات متصل به شبکه
  3. (Storage Area Network (SAN سیستم های ذخیره سازی اطلاعات شبکه
  4. سیستم های ذخیره سازی اطلاعات مبتنی بر Tape
  5. ذخیره سازی فضای ابری رایانش ابری/ Cloud Computing
  • ذخیره ساز اتصال مستقیم (DAS)

DAS یا Direct Attached Storage یک سیستم های ذخیره سازی اطلاعات دیجیتالی است که مستقیم به Storage Controller کامپیوتر یا سرور متصل می شود. با این تعریف یک هارد که به تنهایی از طریق یکی از اینترفیس های مشهور همانند SATA ,IDE,SCSI به سیستم متصل شده است، میتواند یک DAS تشکیل دهد.

چه زمان از DAS استفاده میکنیم؟

این تکنولوژی زمانی مورد نیاز است که حجم دیتای مورد نیاز شما بیشتر از شیارهای هارد روی سرور باشد لذا با افزودن DAS تعداد هاردهای تحت مدیریت سرور خود را افزایش می دهید. این Storage ها به صورت مستقیم به کنترولر سیستم و یا سرور متصل می شوند.

در واقع سیستم های کامپیوتری و سرورها برای ذخیره سازی و ایجاد فضای مناسب جهت ذخیره اطلاعات به آنان نیازمندند. سطح دسترسی آن Block Level است.

  • ذخیره ساز متصل به شبکه (NAS)

 سیستم های NAS یا Network Attached Storage هارد دیسک ها بر روی یک سرور قرار دارد که به آن NAS Storage گفته می شود. خود دستگاه NAS یک وسیله پرسرعت، کارآمد، تک‌منظوره و اختصاصی است که در قالب یک ماشین یا جعبه عرضه می‌شود.

این دستگاه طوری طراحی شده که به تنهایی کار کند. همچنین نیازهای خاص ذخیره‌سازی سازمان را با استفاده از سیستم عامل و سخت‌افزار و نرم‌افزار خود در بهترین حالت برآورده سازد.

NAS Storage برای استفاده در سازمان های کوچک و متوسط و Workgroupها ایده آل است و برای استفاده در فایل سرویس و اشتراک فایل مناسب است.

 NAS معمولا ارزانتر و مقرون به صرفه تر است.  به طور کل NAS به عنوان یک دستگاه ذخیره ساز و همچنین یک سرور نیز می تواند در شبکه استفاده شود.

  • ذخیره سازی اطلاعات شبکه (SAN)

ذخیره سازSAN یا Storage Area Networks یک ذخیره ساز اشتراکی درشبکه های کامپیوتری است.  SAN ها بیشتردر شبکه های بزرگ و متوسط کاربرد دارند.

برای استفاده ازآنها نیازبه ایجاد زیرساخت های لازم وجود دارد.

سیستم های ذخیره سازی اطلاعات SAN در واقع شبکه ای از استوریج ها یا دستگاه های ذخیره ساز است که به سرور متصل می شود. داده ها در سطح بلوک یا Block Level ذخیره می شود تا مورد استفاده نرم افزارهای نصب شده روی سرورهای این شبکه قرار گیرند.

SAN یک فناوری پیچیده تر است. این فناوری باعث می شود در بسیاری از موارد به دلیل استفاده از تجهیزات خاص، گران تر شود.

SAN معمولا به یک شبکه از طریق کانال فیبر یا iSCSI متصل می شود. در این حالت کاربران به جای فایل ها به بلوک داده ها دسترسی دارند. به طور کلی SAN به صورت متمرکز مدیریت می شود.  SAN همچنین دارای افزونگی، ضریب اطمینان بالاتر، مقیاس پذیر بهتر و مستقل از شبکه است.

ذخیره سازی اطلاعات
  • ذخیره سازی اطلاعات  Tape

سیستم های ذخیره سازی اطلاعات Tape نقش مهمی در دیتاسنترهای مدرن امروزی که با چالش رشد روزافزون داده سروکار دارند و در عین حال با کمبود بودجه مواجه اند، بازی می کند. وقتی در سازمانی از برخی از اطلاعات استفاده کمتری می شود، آنها به را Tape انتقال می کنند.

مزایای Tap

نوارهای مغناطیسی برای انتقال داده های بزرگ، مزیت محسوب می شوند. انتقال چندین ترابایت داده به کلود از طریق شبکه نسبت به انتقال داده به کلود از طریق نوار، زمان بیشتری لازم دارد. در عین حال همان نوار می تواند به عنوان بکاپ استفاده شود.

مورد فوق العاده ای که در مورد Tape وجود دارد این است که حجم زیادی از اطلاعات را به صورت فشرده ای از فضای Tape ذخیره می کند. معمولا در مورد اطلاعاتی که فقط نیاز به بایگانی و آرشیو دارند و در چرخه اطلاعات روزانه از آن استفاده نمی شود، مورد استفاده قرار می گیرد.

  • ذخیره سازی فضای ابری رایانش ابری

فضای ذخیره سازی ابری یا Cloud Data Storage استعاره ای است از در دسترس بودن اطلاعات در همه جا؛ یعنی به جای ذخیره اطلاعات روی سخت افزار آنها را روی سروری در اینترنت نگهداری می کنید.

ذخیره سازی ابری یکی از سرویس‌های پرکاربرد ابری است. با استفاده از این سرویس ابری، افراد می‌توانند اطلاعات شخصی و کاری خود را در فضای ابر ذخیره، پشتیبان‌گیری و مدیریت کنند.

دلیل استفاده از فضای ابری رایانش ابری

همان طور که شما اطلاعات مورد نیاز خود را دستگاه های ذخیره ساز فیزیکی مثل هارددیسک های اکسترنال یا فلش ها ذخیره می کنید، ذخیره سازی ابری یک راه مطمئن برای ذخیره کردن اطلاعات مهم شما از راه دور است.

راهکارهای ذخیره سازی آنلاین معمولا با استفاده از یک شبکه بزرگ از سرورهای مجازی که نیازمند استفاده از ابزارهای مختلفی برای مدیریت فایل ها و برنامه ریزی و سازمان دهی فضای ذخیره سازی مجازی شماست، امکان پذیر می شوند.

ذخیره سازی اطلاعات

خدمات شبکه گروه مهندسی لناوا

برچسب‌ها:, , , , ,